Reiki

reiki

Reiki si Medicina Chakrelor

Reiki este un sistem de vindecare si o cale de accelerare a dezvoltarii spirituale. Reiki este o energie straveche din timpuri atlante. Este un sistem de imputernicire prin IUBIRE, prin care oamenii se pot vindeca pe ei insisi, pe altii si pe Mama Pamant.

Mikao Usui, fondatorul principiului traditional Reiki spunea ca „orice lucru existent in Univers, fara nici o exceptie, poseda energia universala”. In cadrul ansamblului reprezentat de corpul uman, energia universala se numeste energie vitala sau, pur si simplu, viata. Este energia care ne permite sa ne traim viata in cea mai buna forma si cu un scop precis, conferindu-ne abilitatea naturala de a ne autovindeca.

Sistemul de utilizare a practicii Reiki a luat fiinta in anii 1900, sub numele Usui Reiki Shiky Ryoho. Acest sistem s-a raspindit in toata lumea. “Reiki este intelepciune combinata cu energie; ne conecteaza la lumina, ne stimuleaza cresterea, ne echilibreaza din punct de vedere fizic si spiritual, ne poate vindeca cele mai adanci rani si poate sa ne scoata la iveala potentiale nebanuite ale fiintei noastre. Reiki este suportul pentru sanatatea optima a corpului. El este un vehicul catre adevarul nostrum interior, care ne indruma catre fericire, iar fericirea nu este altceva decat vindecare..”spune Mikao Usui.

Maestrul Chujiro Hayashi, urmasul lui Usui, este cel care a organizat practica Reiki pe trei grade distincte, in propria sa scoala de vindecare pe care a creat-o in Japonia, fiind de asemenea  initiatorul primelor grupuri de vindecare spirituala (Mawashi), formate din mai multi practicanti ce lucrau simultan pe acelasi pacient, crescand astfel eficienta tratamentului si reducand durata acestuia. Fie ca este vorba de un tratament de gradul intai (cu ajutorul mainilor), sau unul de gradul al doilea sau al treilea (apeland la semnificatia simbolurilor), lumina circula prin corpul oamenilor si ajuta la echilibrarea lor energetica. Prin tratamentul Reiki, se permite cresterea vibratiei persoanei si inlaturarea blocajelor energetice si a energiilor negative, uzate. Reiki se aplica foarte usor, fara a necesita concentrare, intrucat energia Ki are inteligenta proprie si se indreapta acolo unde este necesara, conducand finalmente la vindecare.

Iata principiile Reiki asa cum sunt descrise de Mikao Usui, preluate din scrierile dinastiei Meiji din Japonia. Aceste principii, dupa cum el insusi afirma, sunt inima practicii Reiki:

Doar pentru astazi nu fii suparat si nu fii ingrijorat

Fii recunoscator si umil

Fa-ti datoria cu placere si apreciere

Fii bland cu totul si cu toti din jurul tau

Dimineata si seara, cu mainile in rugaciune

Gandeste-te la aceste cuvinte si spune aceste cuvinte..

Oamenii au practicat arta punerii mainilor spre vindecare de la inceputul timpurilor. Această energie este cunoscută sub mai multe nume: CHI (in China), PRANA (in India), REIKI (in Japonia).Este un instinct natural sa pui mana pe cel ranit, trist sau bolnav. Mamele sunt un exemplu in acest sens, cand copilul este bolnav ea pune mana in locul dureros. Atingerea umana inseamna vindecare si dragoste. Aceasta energie este una si aceeasi cu energia folosita de practicantii Reiki. Vindecatorul Reiki are acces la acesta energie si datorita INITIERII pe care o primeste, care elimina blocajele din canalele de energie ale corpului sau.

Persoana initiata primeste un dar magic de la Dumnezeu. Cand incepi sa practici REIKI, poţi experimenta lucruri noi, deosebite. Unii simt mai mult decat altii. Poti simti caldura in maini ca si cum ai fi conectat la o retea electrică. Dar, de cate ori pui mana pe tine sau pe altcineva, energia este acolo. Reiki va da posibilitatea de autovindecare atat fizic cat si spiritual. Este un mod de a abandona vechi obisnuinte sau dependente, de a vindeca la nivel mental si emotional.

Reiki este o energie a fortei vitale, invizibila dar palpabila, infuzeaza si patrunde toate formele de viata. Aceasta energie este infinita si pura. Reiki este o forma de manifestare a puritatii inimii noastre!

Usui Reiki Ryoho se preda astfel:

Gradul I: dupa initiere, practicantul poate face autotratament, si dupa un timp si tratament. Pozitiile de punere a mainilor sunt simple si intuitive, se merge pe principiul de sus în jos, urmarindu-se chakrele, pe fata si pe spatele trupului. De asemenea se aplica mainile în locurile dureroase.

Gradul al II-lea: dupa initiere, practicantul primeste primele simboluri Reiki, cu ajutorul carora îsi poate activa palmele pentru o mai mare eficienta si poate face tratament si prin realizarea si vizualizarea simbolurilor in anumite puncte bine precizate. Poate efectua tratamente la distanta si tratamente mai eficiente folosind simbolurile. De asemenea, simbolurile permit curatarea incaperilor de energii negative, daunatoare, curatarea si energizarea mancarii, dar si trimiterea luminii la distanta, crearea campurilor de protectie.

Gradul al III-lea – sau profesor -: dupa initiere, practicantul primeste noi simboluri si invata tehnici suplimentare.(nu mai devreme de 6 luni de la gradul 1 si 2)

Maestru/ Instructor: dupa initiere, noul maestru poate la randul lui sa faca altora initieri/acordaje si cunoaste simbolurile specifice maestrilor. (nu mai devreme de un an de la initierea in gradul 1, inclusiv practica).

 

Seminarii de Practica/Formare Instructor Reiki :

Reiki este o cale bine structurata, pe nivele de intelegere, practicantul avand posibilitatea de a se dezvolta personal, de a invata tehnici pe care sa le aplice in viata de zi cu zi, pentru vindecare si bunastare.

Structura seminariilor : 

  • Anatomia Spirituala (studiul centrilor energetici si a aurei)
  • Medicina Chakrelor (activarea intelepciunii spirituale)
  • Arta Meditatiei si a Starii de Prezenta (cultivarea pacii si armoniei interioare)
  • Autopurificarea si drumul creativ al vietii. Kotodamele.
  • Curatari si echilibrari energetice, impamantare.
  • Chirurgia cu Lumina (inclusiv cu ajutorul cristalelor)
  • Masajul energetic si Atingerea terapeutica
  • Alte tehnici avansate de lucru in camp energetic si dezvoltare personala

Dupa asimilarea cunostintelor de practica Reiki, participantii primesc diploma de initiere in gradul de maestru/ instructor recunoscuta international.

Detalii de inscriere si programul seminariilor este anuntat la Pagina Seminarii si  Evenimente.

indexindex2

Maria Karyn Taulescu este profesor de reiki, acreditat international, care preda cursuri incepand din 2009. 

Alte sisteme Reiki acreditate :

Karuna Reiki 

Gendai Reiki

Shamballa MDH

Ascension Reiki

Ki Manna Reiki 

Grand Master (V – XVIII)

Lightarian Rays

Johrei 

Vajra g Tummo

Money Reiki & Abundance Prosperity

Seikim All Love

Dolphin Reiki

 

Reiki