Principiile de etica in terapia energetica

Intentie, Integritate si Responsabilitate Profesionala

1. Terapeutul se angajeaza sa-si foloseasca instruirea, abilitatile si intentia in a servi sanatatea, bunastarea si vindecarea spirituala a clientului.

2. Terapeutul ofera aceste servicii proportionale cu pregatirea si competenta sa si ii recomanda clientului alti vindecatori sau terapeuti, specialisti din alte discipline, dupa caz , atunci cand este necesar.

3. Terapeutul se mentine intr-o educatie continua si urmeaza cursuri de specialitate.

4. Terapeutul nu ofera, promite sau nu furnizeaza diagnostice sau retete medicale si nu promite remedii sau recuperari medicale. Comunica cu clientii in granitele sale profesionale.

5. Terapeutul comunica in mod clar, precis si veridic clientului, inainte de inceperea serviciilor, natura generala a serviciilor care pot fi furnizate, taxele si practicile de facturare precum si alte politici si proceduri. Terapeutul obtine, de asemenea, consimtamantul clientului pentru aceste servicii sau, dupa caz, consimtamantul tutorelui legal al clientului, inainte de serviciu.

6. Terapeutul mentine granitele profesionale cu clientul. Sprijina clientul atunci cand este cazul, in evitarea dependentei de terapie.

7. Terapeutul nu sugereaza, nu initiaza si nu se angajeaza in nici o activitate personala cu clientul.

8. Terapeutul evita sau se indeparteaza prompt de conflictele de interese si potential daunatoare in relatia cu clientii.

Onoarea Clientului si a Comunitatii

9. Terapeutul respecta demnitatea fundamentala, valoarea si calatoria spirituala personala a tuturor clientilor, indiferent de varsta, identitate, rasa, etnie, origine nationala, religie, orientare sexuala, dizabilitate, limba si statut socio-economic. Terapeutul se straduieste sa fie constient si sensibil la diferentele culturale, individuale si de rol.

10. Terapeutul respecta dreptul fiecarui client de a detine valori, atitudini, credinte si opinii care difera de cele ale sale. Terapeutul nu incearca sa constranga clientul in nici o actiune sau credinta, chiar daca poate considera ca un astfel de act sau credinta ar servi la interesul superior al clientului. Terapeutul sustine procesele de auto-imputernicire, autodeterminare si transformare ale fiecarui client in procesul de invatare a alegerii vietii si in intelegerea consecintelor acestor alegeri.

11. Terapeutul este constient de rolul sau in mentinerea integritatii vindecarii si profesiei de vindecare cu privire la clienti, la societatea in care traieste si la comunitatea globala a inimii sacre umane.

Confidentialitatea clientilor

12. Terapeutul onoreaza si nu dezvaluie nimanui inregistrarile clientului, daca exista, inclusiv numele sau identitatea clientului sau informatiile de identificare, cu exceptia: (A) daca este autorizat de client; (B) dupa cum este necesar pentru supravegherea profesionala in cazul in care clientul ramane anonim; (C) atunci cand divulgarea este necesara pentru a preveni pericolul clar si iminent pentru client sau pentru altii; (D) conform cerintelor legale; si (E) daca terapeutul este inculpat intr-o actiune civila, penala sau disciplinara care rezulta din relatia cu clientul (caz in care confidentialitatea clientului poate fi dezvaluita numai in cursul actiunii legale).

13. La cererea sau aprobarea scrisa a clientului si in functie de capacitatile, buna constiinta si judecata profesionala a terapeutului, se poate consulta cu ceilalti vindecatori, terapeuti, medici si profesori spirituali ai clientului, dupa caz, urmarind beneficiile pentru client.

Auto-responsabilitatea, bunastarea clientilor si incetarea serviciilor

14. Terapeutul se angajeaza sa aiba grija de sine si de vindecare personala continua si recunoaste, de asemenea, ca acest angajament este esential pentru a servi ca instrument de vindecare pentru client.

15. Terapeutul se angajeaza sa efectueze sesiuni regulate de supraveghere individuala cu un profesionist calificat. Este obligat sa obtina asistenta profesionala pentru orice probleme personale nerezolvate, contra-transferuri si reactii emotionale, pentru a preveni deteriorarea relatiei cu clientul.

16. Terapeutul nu se afla sub influenta alcoolului sau a niciunui medicament, drog sau substanta in timpul unei sesiuni care ar putea afecta munca sau relatia cu clientul.

17. Terapeutul incheie o relatie cu clientul atunci cand devine rezonabil de clar ca acesta nu mai are nevoie sau nu beneficiaza de un serviciu continuu.

18. Terapeutul inceteaza serviciile, daca este recomandabil, din cauza oricarei boli fizice sau psihice sau a problemelor personale nerezolvate. Nu mentine o relatie cu clientul doar din motive financiare, dar poate incheia o relatie daca clientul nu este in masura sau nu doreste sa plateasca pentru astfel de servicii. Inainte de orice incetare a serviciului, daca si in masura in care este aplicabil si posibil, terapeutul acorda o notificare rezonabila clientului rezilierii sesiunilor si il ajuta pe client sa gaseasca servicii profesionale alternative.