Constelatiile Bunastarii

HTH2016-Hero1170x450

Atunci cand ne confruntam cu momente de schimbare sau cu provocari, blocaje sau inertii, un atelier sistemic de constelatii, ne poate aduce o noua perspectiva. Constelatiile ne conecteaza obiectiv cu fiinta noastra prin observare, acceptare si intelegere a hartii interioare. Constelatiile, ne ajuta sa intelegem care sunt realele resurse interioare pentru obtinerea scopului nostru.

Uneori energia este blocata de cuvinte, gesturi sau imagini neintelese, astfel incat intarziem sa luam deciziile corespunzatoare. Cei mai mulţi dintre noi isi traiesc viata prin intermediul propriilor percepţii ale adevarului, deseori distorsionat de nevoi inconstiente. Cel mai simplu adevar al umanitatii este adevarul iubirii.

In cadrul Constelatiilor Bunastarii, participantii isi pot accesa resursele interioare de care au nevoie pentru obtinerea starii de bunastare pe care si-o doresc si este posibila si isi pot observa oportunitatile dintr-o alta perspectiva.  O constelatie ne ajuta sa intelegem cauzele si/sau credintele care ne limiteaza sau care ne produc rezistenta la schimbare. Intelegem cum ne putem imbunatati relatiile si cum sa ne aliniem sinele cu rolul nostru. Stand in „ceea ce este” ne iluminam golurile, completam conversatiile care lipsesc si deschidem noi cai.

Ce se intampla in cadrul unei Constelatii ?

Metoda este aparent simpla: persoana care solicita sprijin alege din grupul participant la constelatie, persoane care nu au legatura cu el sau cu tema sa, pentru a reprezenta aspectele ale sale, eu-ri auxiliare sau actiuni. Cei care participa sunt conectati din momentul imputernicirii cu acel rol la campul de constiinta. Ceea ce se intampla este greu de descris in cuvinte. Desi este o metoda terapeutica cu o eficienta ridicata, nimeni nu poate spune exact cum functioneaza metoda. Oameni pe care nu i-ai intalnit niciodata, transmit mesaje pe care nu aveau de unde sa le cunoasca. O explicatie ar putea fi o descoperire revolutionara a psihologului italian Giacomo Rizzolatti, in cercetarea creierului, si care se refera la neuronii-oglinda. Aceasta descoperire aduce corelatii in planul fizic pentru concepte de baza in psihologie, cum ar fi empatia, simpatia, transfer, contratransfer, reprezentari interne.

Dar aceasta descoperire nu raspunde la toate intrebarile despre cum functioneaza metoda. Exista si alte teorii pentru a incerca sa explice fenomenul constelatiilor. O teorie care prezinta o foarte mare fidelitate pentru modul cum functioneaza metoda constelatiilor este cea a dr. Rupert Sheldrake, teoria campurilor morfice, si care poate furniza o explicatie pentru conceptul psihiatrului Carl Gustav Jung, cel de „inconstient colectiv“, ca impartasire si transmitere de pattern-uri informationale si arhetipuri printr-o memorie in natura…“

Astfel, pe baza mesajelor primite prin cei imputerniciti in roluri, clientul isi poate vizualiza blocajele, acolo unde sunt si fata de cine sunt indreptate, informatii care au rol determinant in procesul de intelegere si apoi de vindecare.

In cadrul acestui workshop, participantii pot fi ajutati:

  • sa observe si sa inteleaga aspectele care nu sunt vindecate in viata lor;
  • sa observe si sa reflecteze asupra schimbarii convingerilor limitative;
  • sa invete sa aiba mai multa atentie, intelegere si iubire de sine;
  • sa devina constienti si sa invete cum sa isi foloseasca resursele interioare.

In toata aceasta lucrare, ghizii de lumina ne sunt alaturi pe tot parcursul procesului de vindecare. Citeste si Testimoniale Constelatii.

Desfasurare : Bucuresti, 15 si 16 iulie 2017 ora 10.00 – 19.00.  Locuri disponibile  16, care se ocupa pe masura achitarii costului de participare care este de 250 lei. Detaliile de plata sunt: INFOLIGHT SRL, cont nr. RO16RNCB0285122216070001 RON, deschis la BCR. Locatia precum si alte detalii de organizare, vor fi comunicate prin e-mail participantilor.

Pentru inscriere va rog accesati butonul alaturat, pentru a completa formularul cu datele dvs. Va asteptam cu drag!

buton1