Puterea de a-ti asuma propria poveste

In urma cu doi ani, am adus in atentia cititorilor cartea ”Partea intunecata a cautatorilor de lumina”, scrisa de Debbie Ford, in care am facut referire la umbra, acea parte intunecata din noi si la modul in care acesta actioneaza, adunand toate aspectele de neacceptat din noi insine – toate lucrurile despre care pretindem ca nu suntem.

Umbra capata dimensiuni de necontrolat mai ales atunci cand ne-am trezit spiritual si ne cautam propria cale. ”Calatorul spiritual este adesea ispitit sa se abata, sa se opreasca ori sa rataceasca, şi numai credinta lui si sinceritatea dragostei lui fata de Dumnezeu sunt in stare să-l calauzeasca spre Adevar. Indata ce pleaca urechea la chemarea Eului, se pierde pe carari ce nu duc nicaieri. Principalul obstacol pentru suflet este lumea sensibila si toate seductiile ei. Nimic nu-i mai uşor pentru Ego decat sa slabeasca sufletul prin mijlocirea capcanelor acestei lumi. Acest Sine imperios are si puterea de a ispiti sufletul însuşi. Calea este lungă si anevoioasa, si, pentru a pune sufletul la incercare, exista de-a lungul întregului drum bufoni care îl distrag pe calator si fundaturi care ii dau impresia că a ajuns la capat”. (Marc de Smedt art.Capcane si Ispite ale Caii).

Ranile pe care le purtam constiinciosi cu noi inca din vremea copilariei, tiparele comportamentale mostenite de la parinti si de la societatea in care traim, ne imping cu o forta uneori imposibil de controlat spre teama de a ne cunoaste pe noi insine, spre frica de a ne cunoaste intregul nostru potential si de a ne asuma intreaga noastra fiinta, de a deveni cine suntem cu adevarat si cel mai trist, de a nu putea accede in noua constiinta.

Ni se releva lucruri incredibile, la un inalt nivel de constiinta, insa forta despre care vorbeam a lucrurilor nerezolvate ne intoarce din drum, determinand o continua lupta interioara. Pana nu devenim constienti ca toate acestea nu sunt nici bune si nici rele, ci sunt ale noastre, ca e musai sa le consumam, sa le scoatem afara, sa le dam drumul sa plece, nu ne putem elibera.

Este o lupta reala intre dimensiunea in care am trait pana acum si noua dimensiune in care nu putem sa ne manifestam complet fara sa facem saltul in noua constiinta.

In fiecare trebuie sa existe puterea de a lupta. Doar ca aceasta lupta se da la nivel de constiinta, iar cel mai important aliat in aceasta lupta este Insasi Dumnezeu. Recomand tuturor sa se roage zilnic pana cand rugaciunea ajunge din minte, in inima, sa tina post, sa isi caute echilibrul interior prin tehnici de respiratie si meditatie, sa evite conflictele de orice fel, sa-si vindece durerea, sa se ierte pe sine si pe aproape, sa nu mai celebreze trecutul, sa se  deschida fata de sine si sa-si vindece sufletul, sa isi dezvolte starea de constienta,  sa se accepte pe sine, sa aiba preocupari cu vibratie inalta, sa isi consacre activitatile Sfintei Treimi, sa respecte legile divine, sa invete si sa isi  manifeste iubirea neconditionata si sa evite relatiile toxice din viata lor.

cu dragoste,

Karyn

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.